Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting
srm meditatie

SRM Meditatie

De hersengolf frequentie van 12 tot 16 Hz noemt men de SRM golven of te wel het sensorisch motorisch ritme. Zij zijn een indicatie voor het aanwezig zijn van fysieke rust en sensomotorische bewustzijn.
Hier wordt vaak de vergelijking gemaakt met een kat die volledig rustig ligt te slapen maar toch zeer alert is op de activiteiten buiten hem. Vanuit deze alertheid kan hij vanuit de rusttoestand zeer plotseling en doelgericht actie ondernemen. Dit heeft te maken met het lichamelijk en cognitief bewustzijn en functioneren. Dat wil zeggen de adequate verwerking van allerlei prikkels en binnenkomende informatie vanuit al onze zintuigen.
Je bent dan ontspannen, maar toch met een gefocust gedrag en gerichte aandacht. Deze frequentie zorgt er voor dat je duidelijk in het huidige moment, het NU leeft. Er is geen gekwetter en jij kunt je beter concentreren, informatie verwerken en taken volbrengen. Kortom het peil van onze intelligentie wordt verhoogd.
Gebrek aan lichaamsbeweging, beperkte mobiliteit, koffie, roken, snoepgoed kunnen deze frequentie afremmen. Dit kan op den duur chronische stress veroorzaken met alle gevolgen van dien (kanker).
Voor dit hersengolf gebied zijn geen specifiek gerichte meditaties, maar Zen meditatie en Transcendente meditatie (TM) zijn goede meditaties om de SRM golven te ondersteunen en te versterken.
Door de binaural SRM meditatie worden de hersenen rechtstreeks benaderd en betrokken. Bij de traditionele meditatie technieken is vaak jaren lange oefeningen praktijk ervaring vereist.
Bij de Binaural Beat methode worden juist door de stimulans van de pulserende beat ook nieuwe neurale connecties in de hersenen aangemaakt wanneer men niet in zo'n diepe staat van bewustzijn verkeert.
Voor alle duidelijk willen we wel vermelden dat het proces efficënter werkt wanneer jij de randvoorwaarden zo gunstig mogelijk maakt. Anders gezegd, als je er echt voor gaat zitten en in liefde en balans met jezelf bent, dan werkt het nog beter en nog sneller.
Hoe enthousiaster je bent, hoe sneller deze meditaties jou zullen helpen een nieuw, mooi en inspirerend leven voor jezelf te creëren: VRIJ VAN STRESS!

Om tot een goed inzicht te komen kan het nodig zijn, vooraf, een aantal testen te doen. Natuurlijk altijd in overleg met jou. Wij adviseren jou ook om op voorhand onze gratis Persoonlijkheidstest in te vullen.

Om naar dit fragment te luisteren en voor de gewenste effect is het nodig een koptelefoon te gebruiken!
Je kunt het beluisteren en als jij wilt op elk gewenst moment onderbreken.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

stress
stress
Web Design
* Online