Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting

Hersengolfmeditatie

Heb jij ook last van angst, pijn, obesitas, verslaving, vermoeidheid, depressie, slaapstornissen, vergeetachtigheid, moeite met concentreren en leerstoornis of ADHD en stress en jij wil er zelf iets aan doen (eventueel met begeleiding) dan is de Hersengolfmeditatie mogelijk een heel goede oplossing voor jou, die je weer in balans brengt met jouw kern.
Zoals wij reeds eerder gezegd hebben is alles energie. Materie of het fysieke lichaam is dan sterk verdichte energie die wij vervolgens met onze ogen waar kunnen nemen. Als je echter die materie weer sterk gaat uitvergroten dan zul je zien dat net als in het heelal het grootste gedeelte uit "lege" ruimte bestaat. De neurale netwerken kunnen sterk uitgebreid en verbeterd worden
Lees meer over hersengolven....
Jouw Bewustzijnsstaat, creativiteit, wijsheid (zowel vanuit ervaring als vanuit inzichten), rationele, emotionele en spirituele handelen worden allen sterk vergroot. Jij kunt alle stress aan en leeft vanuit jouw "midden" in volledige rust. Het jachtige alledaagse leven zal geen vat meer op je hebben.
Hierover zijn al vele wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd en ook is bewezen dat er endorfine (waardoor jij je veel beter gaat voelen) en het melatonine en serotonine gehalte in het bloed wordt verhoogd.
De melatonine wordt aangemaakt in de epifyse (pijnappelklier) en heeft een gunstig effect op ons zenuwstelsel, ADHD (afname) en het immuun systeem, beschermt tegen degeneratie van het DNA en gaat kanker tegen. Zo helpt serotine helpt o.a. bij depressies, angsten en slapeloosheid. Zie hiervoor het schema bij neurotransmitters.

Wij kennen een aantal hersengolven:

Naam Frequentie Gericht op Attentie op Chemische
Component
Doel
Gamma 38 tot 80 Piekervaring Essentie Adrenaline
Bèta 16 tot 38 Verstand Ontspanning Dopamine Smalte
SRM 12 tot 16 Onspanning EXtern
Alfa 8 tot 12 Info Mindfulness Acetycholine Ruimte
Thèta 4 tot 8 Innerlijk Erkennend Gaba Uitdijen
Delta 0,5 tot 4 Kennis Essentie Serotonine immensiteit

De diverse hersengolven hebben ieder een eigen uitwerking op bepaalde activiteiten, ontwikkelingen en gebieden en werken tijdens de meditatie maar hebben ook daarna een groeiend langdurig effect.
Door de opzet van de hersengolf meditaties streven wij er naar om in de hersenactiviteit een steeds hogere mate van rust en balans te bewerkstelligen. Daardoor groeien wij als mens en als ziel.
Het is een meditatie die erg eenvoudig is. Je hoeft alleen maar rustig te gaan zitten en ongestoord (door gedachten) naar de (binaural) muziek te luisteren. De hersenen stemmen zich dan ook af op deze frequentie en komen tot rust.
Binaural wil zeggen dat er twee verschillende, Hertz (hz) tonen worden gegenereerd, een voor het linkeroor en een voor het rechteroor. Een klein verschil in toonhoogte zorgt er voor dat de brein een derde (verschil) toon genereert. Deze verschillen ontstaan en hebben uitsluitend en hebben deze specifieke werking, bij het gebruik van een stereo koptelefoon.

Voeding

Verder kunnen wij ook een grote invloed uitoefenen op ons geluksgevoel door de juiste voeding te eten waar je gelukkig van wordt. Dit is te danken aan de neurotransmitters die in de voeding aanwezig zijn. Door het eten van deze gelukshormonen krijg je een geluksgevoel. Het is niet zo dat wanneer je de gelukshormonen net hebt gegeten, je direct een geluksgevoel hebt. Dus word je ook niet afhankelijk (verslaafd) aan deze stemmingsverbeterende voeding. Het is echter goede ondersteuning bij de meditatie.
Voor meer informatie hierover zie onze totaal filosofie over de ziel, psyche, fysiek en chemie die wij presenteren in onze Vitasofie.
Lees meer....

Om tot een goed inzicht te komen kan het nodig zijn, vooraf, een aantal testen te doen. Natuurlijk altijd in overleg met jou. Wij adviseren jou ook om op voorhand onze gratis Persoonlijkheidstest in te vullen.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

Gamma hersengolf patronen
Gamma hersengolf meditatie
Beta hersengolf
Béta hersengolf meditatie
SRM hersengolven
SRM hersengolf meditatie
alfa meditatie
Alfa hersengolf meditatie
Thèta meditatie
Tèta hersengolf meditatie
delta hersengolven
Delta hersengolf meditatie
beta-alfa-theta-delta golven
binaural beats
hersengolven
hersenpatroon voor en na meditatie
Web Design
* Online