Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting
beta hersengolven eeg
Beta spiraal

Bèta Hersengolfmeditatie

De bèta hersengolven zitten in het bereik ( 16 tot 30 Hz) dat wij dagelijks het meeste gebruiken en daarom dus ook vaak de meeste aandacht vergen. In de huidige maatschappij is het bijna onmogelijk om niet regelmatig (soms blijvend) verstoringen in dit golfpatroon waar te nemen.
De bèta hersengolven reguleren de dagelijkse bioritmen van ons lichaam, zoals de slaapcycli, de ademhaling, de hartslag, de bloeddruk, en de stofwisseling.
Als de bèta hersengolven een hoge intensiteit hebben, van 18 tot maximaal soms zelfs 38Hz, dan zal jouw geest voortdurend aan het "kwetteren" zijn. Dit noemen we ook wel eens de aap in de boom, die steeds van de ene tak naar de andere springt. Het zal jou dan ook grote moeite kosten om deze innerlijke dialoog het zwijgen op te leggen. Je tobt erg veel en kampt met angstgevoelens en depressiviteit. Dat kan ook leiden tot overmatige gedrevenheid en obsessief gedrag. Dopamine is de chemische energie component van de bèta golven. Er wordt te veel dopamine (vlucht of vecht respons) en adrenaline aangemaakt.
Het lichaam heeft dus duidelijk rust nodig om de tijd te krijgen om te "resetten".
Andere signalen zijn: obsessieve wedijver, te veel tegelijk willen, steeds sneller, scoren, (op)gejaagd, verwarring, ongeduld, onrust, tobben, angst en depressieve gevoelens.
Vooral de hoge bèta hersenfrequentie maakt het vaak moeilijk om je te concentreren op deze meditatie. Het meest gehoorde om deze, oh zo belangrijke, meditatie niet te doen is: " kan zo moeilijk stilzitten, ik heb er gewoon de rust niet voor, mijn gedachten laten zich niet controleren". Als dit het geval is dan kun jij contact met ons opnemen. Wij hebben dan wel een paar oefeningen voor jou die je zeker zullen helpen.
Het doel van de meditatie zal dan ook duidelijk zijn: Jou denken vertragen en lichamelijke ontspanning (in eerste instantie gericht op de spieren). De focus ligt dan op de ademhaling en de ontspanning.
Jij kan het proces ook ondersteunen door gerichte voeding en kruiden te gebruiken.
Voeding voor dopamine balans: broccoli, wortelen, eiwit, zalm, spinazie, amandelen en granaatappelsap.
Kruiden voor dopamine balans: vlaszaad, knoflook, mosterdzaad, uien, stevia, honingkruid en duizendblad.

Om tot een goed inzicht te komen kan het nodig zijn, vooraf, een aantal testen te doen. Natuurlijk altijd in overleg met jou. Wij adviseren jou ook om op voorhand onze gratis Persoonlijkheidstest in te vullen.

Om naar dit fragment te luisteren en voor de gewenste effect is het nodig een koptelefoon te gebruiken!
Je kunt het beluisteren en als jij wilt op elk gewenst moment onderbreken.Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

Beta meditatie
Beta hersenen
beta brain
Web Design
* Online