Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting
Wakame
Wakame: Gezonde zeevruchten
chlorella
Chlorella voor perfecte reiniging

Groene groenten

Groene groenten is jou beste wapen tegen verzuring. Hoe donkerder de kleur groen hoe meer bladgroen. De opruimer van verzuring in je weefsels, darmen en bloed. Kijk naar wat langlevende dieren eten en je zult keer op keer zien dat ze hun voeding uit bladgroen halen. De natuurlijke multivitamine die zorgt voor een overvloed aan goed opneembare voedingsstoffen. Absolute toppers zijn algen (chlorella/spirulina), tarwegraspoeder, gersten graspoeder, heermoes, brandnetel gevolgd door "gewone" groene producten zoals boerenkool, andijvie, broccoli, spinazie, komkommer, bleekselderij, chinese kool. Hoe donkerder groen hoe meer magnesium. Dit mineraal is cruciaal voor je lichaam en het anti stress mineraal bij uitstek. Zuivel bevat voornamelijk calcium en amper magnesium dus het hele osteoporose preventie verhaal is propaganda. Calcium zorgt ook voor spanning in spieren terwijl magnesium ontspant. Bij gewrichtsklachten is het dus ook veel beter veel groen te eten in de plaats van melk en kaas te eten. Een andere goede bron van magnesium zijn noten en pure chocolade (minimaal 70% cacao of liefst hoger).

Fruit

Kies het liefst voor zuur fruit met veel kleur. Hoe meer kleur hoe meer anti oxidanten.
Schil je het fruit dan gooi je 90% van de anti oxidanten weg. Biologisch fruit is gezonder omdat de planten hun eigen afweer activeren en daardoor meer kankerremmers bevatten (salvestrolen). Zodra men pesticiden gaat gebruiken zal de plant haar eigen afweer op laag pitje zetten dus minder kankerremmers. Verder zijn pesticiden toxines die bij insecten het zenuwgestel slopen en het zijn eigenlijk miniatuurversies van biologische wapens. En die denken wij dan zonder gevolgen te kunnen eten en ongestraft te stapelen in ons lichaam.
Eet dus zeker biologische voeding die je met schil en al kunt eten. Het beste fruit dat je kunt eten zijn bessen zoals bramen (die repareren kapotte genen), blauwe bessen, frambozen en aardbeien, zure appels, citroenen (zeer goed tegen verzuring), etc.

Superfoods

Superfoods zijn producten die een perfecte aanvulling vorming op je basisdieet. Wij nemen zelf algen (hoge dosis bladgroen dus tegen verzuring), zure bessen zoals bramen en de blauwe bes (kankerremmer bomvol anti oxidanten), geelwortel/kurkuma - de super immuunbooster die rommel opruimt in de hersenen (Alzheimer preventie), ontstekingen remt en veel anti oxidanten bevat. Anti oxidanten zijn stoffen die afvalproducten van je stofwisseling en schadelijke stoffen in het lichaam opruimt zodat je veroudering van je lichaam afremt. Zorg je alleen voor een continue stroom aan afvalstoffen door roken, slechte voeding, stress, drank, chemische surrogaatvoeding etc. dan zul je in feite juist je veroudering versnellen en waarschijnlijk nooit van je pensioen/AOW kunnen genieten.
Ook de super gezonde smoothies zijn perfecte voedingsmiddelen voor een lang, vitaal en gezond leven.

Dit gedeelte van onze site is nog lang niet af en zal misschien nooit af komen omdat het onze intentie is om jullie continue op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op het voedingsgebied en alles wat daar mee samenhangt. Dus regelmatig zullen er nieuwe artikelen verschijnen op het gebied van:

 • Algen (spirulina, chlorella, Irish moss,etc.etc.)
 • Bloemen (eetbare kleuren)
 • Dranken ( water , kruidenthee, kefir, smoothies,etc.etc.)
 • Fruit (te veel om op noemen)
 • Granen en brood
 • Groenten (te veel om op te noemen)
 • Insecten (de eiwit bron van de toekomst)
 • Kruiden (te veel om op te noemen)
 • Lekker en gezond (o.a. chocolade)
 • Noten (wal-, hazel-, cashew-, pecan-, macadamia noten, etc.etc.)
 • Recepten en bereidingswijzen (heel veel lekkere adviezen)
 • Vitamines en Mineralen
 • Zaden

Bekijk deze pagina regelmatig voor de laatste nieuwe aanvullingen.

Wil je nu ergens raad of advies over dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

Eetbare bloemen
Bloemen, fleurig, gezond en lekker
Zaden
Zaden: De bron van alle voedingsstoffen
Chokolade
Chocolade: Met mate maar super gezond
water
Water: De belangrijkste levensbehoefte
Web Design
* Online