Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting

Shiatsu massage


Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van holistische lichaamstherapie die onder andere is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi.
Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie.

Shiatsu is een manuele behandelmethode die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke energie punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een evenzo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hightech, afstandelijk en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

Het gaat hier om evenwicht/harmonie tussen de Yin en het Yang energieën. Er wordt gewerkt met energiebanen, de Meridianen.
Shiatsu kan worden toegepast bij bijvoorbeeld: rugpijn, migraine en whiplash, etc.
Als we een tinteling, stijfheid of pijn voelen, is onze instinctieve reactie wrijven of drukken op de plek waar we last hebben. Zelfs deze simpele handeling stimuleert in zekere mate het natuurlijk functioneren van de diverse lichaamsystemen. Als we deze handelingen systematisch toepassen, activeren we de natuurlijke zelfhelende lichaamskracht en herstellen we de energetische conditie van het probleemgebied. Hoewel het natuurlijke antwoord rekken en strekken van een bepaald gebied zou zijn, geven veel mensen helaas de voorkeur aan het negeren van hun ongemak of het nemen van een pil.

Wij hebben altijd eerst een gratis intake gesprek waarin wij jouw huidige situatie jouw wensen en jouw doelen in kaart brengen.
Wij raden jou ook aan om altijd eerst onze (gratis) Persoonlijkheidstest te doen. Verder kunnen er, in overleg, nog andere Testen worden gedaan op basis waarvan wij indien gewenst een Ontwikkelplan, samen met jou, kunnen maken.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........


Shiatsu
Shiatsu hoofd
Shiatsu rug
Shiatsu handen
Shiatsu meridianenkart
Shiatsu massage
Web Design
* Online