Centrum Voor Spirituele Ontwikkeling

Nieuwsbrief Liefdeslicht

NIEUW
Chakra' s Geluidmeditaties
Kundalini verlichting
heigende hond
Een simpel ontgiftiging oefening "De Heigende Hond"
buikademhaling
Ademhalen door de buik is de beste ademhalingstechniek.

Ademhalingstherapie


Over het algemeen staan wij niet zo stil bij onze ademhaling: het is toch iets van zelfsprekend. Daarom wordt het zo vaak onderschat!!
Weet dan wel dat vele honderden klachten zijn die versterkt, maar ook opgelost, kunnen worden door respectievelijk een verkeerde of goede ademhaling. Bij stress en angst happen wij vaak letterlijk naar lucht.
Veel hersen, long, hart en andere orgaan aandoeningen kunnen ontstaan door een verkeerde ademhaling.
Jouw zenuwstelsel is bijvoorbeeld helemaal afhankelijk van de manier waarop jij ademt: een goede ademhaling geeft jou een diepe en krachtige genezeningsdrang.
Soms staan wij daar pas bij stil als er ernstige klachten zijn van de luchtwegen. Blijkbaar wordt de gezondheid pas op haar waarde geschat als er iets mis gaat. Gelukkig zijn er veel meer mensen die pro actief met hun ademhaling bezig zijn.
Ademtherapie gaat in op de ontwikkeling van de geest en het lichaam als een soort weg van binnen naar buiten, waarbij wij kunnen worden wat wij echt willen zijn.
Dus:

  • Als jij je gespannen voelt, of je kunt slecht slapen?
  • Heb je vaak last van migraine of hoofdpijnen?
  • Voel jij je vaak energie en futloos?
  • Vindt jij het moeilijk om je echt te ontspannen en zaken los te laten?
  • Ben je daardoor onrustig, heb je moeite met jouw concentratie?
  • Voel jij je gestrest en heb je het gevoel dat jouw draaglast groter is dan jouw draagkracht?

Herken jij enkele van deze klachten dan is het goed om eens naar jouw ademhaling te kijken. Hoe die verloopt en wat de mogelijkheden zijn om, middels jouw ademhaling, de klachten te verhelpen of preventief te voorkomen.
Het opheffen van een ademhalingsprobleem heeft tijd nodig, ademhalingstherapie is niet gemakkelijk. Begrijpen hoe je ademhaling werkt en hoe je hier invloed op uit kunt oefenen geeft rust. Een informatief gedeelte m.b.t. de ademhaling, vinden wij daarom wel essentieel.
Wellicht zou de adem- en ontspanningstherapie iets voor jou kunnen zijn. Dit is een methode waarbij door middel van meditatie en oefeningen de mogelijkheid geboden wordt om te ontdekken op welke manier jij ademt. Hiermee kunt jij mogelijk zelf jouw natuurlijke ontspannen adembeweging herstellen.
Ademhalingstherapie kan aan de meeste klachten snel en afdoende het hoofd bieden. Dit gaat bovendien gepaard met het terugdringen van de ademhalingsfrequentie, met gemiddeld 40 procent. Rustiger ademhalen bevordert het herstel in grote mate en verlengd de levensduur.
Om tot een goed inzicht te komen kan het nodig zijn, vooraf, een aantal testen te doen. Natuurlijk altijd in overleg met jou. Wij adviseren jou ook om op voorhand onze gratis Persoonlijkheidstest in te vullen.
Ook doen wij altijd eerst een (gratis) Intake gesprek waarbij wij jou volledig inlichten over een eventueel stappen plan en jouw adviseren in jouw keuzes.

Jouw Tijd..............Jouw Pad................Jouw Keuze........

Jouw Liefde..........Jouw Geluk.............Jouw Genot.........

ademhaling
Van zuurstofarm naar zuurstofrijk
in-ademen, buik dijt uit
Bij inademen druk de buik naar buiten.
uit-ademen, buik krimpt in
Bij uitademen trek de buik in.
Web Design
* Online