Centrum voor Spirituele Ontwikkeling
Sitemap

Persoonlijke Ontwikkeling Deel V
Manifestatie: De belangrijkste stappen

Manifesteren

Een manifestatie is een spiritueel energetisch verschijnsel dat kan zich gaan "belichamen" in onze dagelijkse werkelijkheid, waardoor wij Liefde, vrede, harmonie en balans door kunnen geven aan onze naasten en onze medemensen.
Er zijn allerlei wenswoorden die ervoor zorgen dat jouw verlangens, die jij wil manifesteren, ook daadwerkelijk uitkomen. Er zijn allerlei aantrekkingsregels, hoe een wens tot stand komt, evenals manifestatie gerelateerde cursussen en seminars. Velen van hen bieden krachtige manifestatie technieken en zelfs wenswoorden die ervoor zorgen dat jouw verlangens daadwerkelijk waar worden.
Niet zo veel van hen geven eigenlijk een gedetailleerde uitleg over de fysica achter het manifestatieproces of bieden essentiële regels die mensen kunnen volgen om hun wensen in de werkelijkheid te manifesteren.
Leer deze "ideeën" te (h)erkennen, deze fundamentele categorieën van opeenvolgende stappen die nodig zijn voor de manifestatie van fysiologische werkelijkheid zoals jij die verkiest.

De eerste stap: WEES IN HET NU

Bij het maken van een wens of het uitvoeren van een manifestatie moet jij aanwezig zijn in het nu. Jij moet jouw energie alleen NU op dit moment concentreren en richten op het creëren van een soort hologram van jouw wens. Jij visualiseert, voelt en bent in die staat waar jij al jouw wens hebt geopenbaard. Nadat jouw "wenshologram" in jouw gedachten in het nu is gecreëerd, is alles wat jij nog hoeft te doen, om jouw lichaam te richten op die acties het hologram een fysieke vorm geven.

De eerste stap: VISIE, Visie en nog eens visie

Jorge Bernard Shaw

Dit betekent heel gewoon het hebben van een beeld, het hebben van een idee, het jou voorstellen van een droom of een wens. Jou een visie voorstellen, een beeld hebben van "wat jij zegt dat jij wil".
Nu wel, nogmaals, velen van jullie hebben deze ideeën gehad en uitgedrukt op een aantal manieren en het is goed als je ze eerder al hebt gehoord.
Het is voor nu een vereenvoudiging, elke woord kan invloed hebben als het maar representatief is voor het concept van "het hebben van een initieel concept of visie" van wat jij wil gaan doen. Wees hier voor jouw Zelf heel duidelijk in.

De tweede stap: VERLANGEN

Dit gaat hand in hand met het idee van een soort opwinding. Datgene wat jij ziet, wat jij zegt, wat jij wil, moet vergezeld gaan met een heel sterke opwindende energie. Een sterke "E"motie. "Verlangen" is dan een goed woord hiervoor, vanuit jouw diepste kern. Want dat geeft extra energie aan jouw visie, het stuwt er letterlijk energie in. "E in MOTIE", "Energie in beweging". Verlangen, heel STERK, heel INTENS. Alles verterend verlangen. Alles voor de manifestatie van jouw idee: van die werkelijkheid.

De derde stap: GELOOF

Jij moet zeker weten, jij moet verkennen, jij moet onderzoeken, in jeZelf, dat jij het geloof hebt dat het mogelijk is om jouw visie te manifesteren. Jij hebt de overtuiging dat jij dit verdient. Wat het ook is dat jij het verbindt met jouw concepten en definities van "LEVEN", alleen door jouw GELOOF, jouw overtuiging kan jij het mogelijk te maken. Als jij er niet in gelooft dat jij het kan, als jij niet gelooft dat jij het verdient, dan werkt het manifesteren niet ongeacht hoeveel VERLANGEN jij kan hebben, of ongeacht hoeveel VISIE jij kan hebben. Dan maakt het niet meer uit hoe duidelijk jouw visie ook was.
Als jij niet gelooft dat het mogelijk is, kan het zich niet manifesteren. Dus zoek uit wat jij werkelijk gelooft en ontdek wat jij liever gelooft. Zoek uit waar die overtuigingen van jou vandaan kwamen. Ontdek waarom jij aandringt op het handhaven ervan of hebt aangedrongen op het handhaven ervan. Zoek uit waarom zij voor jou hebben gewerkt, of waarom jij gemotiveerd bent om deze definities geloven.
Bepaal dan Zelf, door een creatie van en in jouw verbeelding, de nieuwe definities, die meer representatief zijn voor wat jij werkelijk wil. En dan weet, weet het, weet het heel zeker. Dat die nieuwe overtuigingen dan van kracht zijn.

De vierde stap: ACCEPTATIE

Visie, Verlangen, Geloof, Acceptatie. Jij moet jeZelf helemaal accepteren in het nieuwe geloof, als WAAR, net zoals jij het oude geloof als "WAAR" aanvaard had. "Er mag géén enkele twijfel meer aanwezig zijn": totale acceptatie van jouw Zelf en dat het mogelijk is voor jou om jouw visie te manifesteren.

De eerste vier stappen, zijn wat jij, in feite, zou kunnen noemen, het opzetten van de structuur. De volgende zijn dan: Dat jij jouw visie/missie kent, jij het verlangen hebt, jij het geloof hebt. Als jij dat allemaal hebt geaccepteerd, dan heb jij één intentie nodig.

De vijfde Stap: INTENTIE

Jij moet een intentie hebben om jouw visie manifest te maken. Jij kunt wel iets "willen", wat jij van plan bent om het te doen, met jouw wil en jouw Focus, om het te manifesteren. Dus jij moet ook de intentie hebben om het werkelijk te doen. Het moet een heel bewuste keuze zijn. Focus, Intentie en Wil. Het mag geen grote inspanning vergen: het moet een natuurlijk proces zijn, zonder enige inspanning. Maar een Focus en een Intentie zijn nodig om jouw plan te laten "zijn". Dit wordt ook wel jouw bewuste niveau van jouw realiteit genoemd.
Nadat jij dus de juiste Intentie hebt is ACTIE de volgende stap.

De zesde stap: ACTIE.

Jij dient te doen alsof jij al in die toestand van die werkelijkheid bent, die jij wilt. Gedraag jou alsof die werkelijkheid al bestaat in jouw huidige situatie. Je doet de dingen die je zou doen, op een manier waarop jij ze zou doen, alsof die werkelijkheid al voor jou bestaat. Jij hebt al de visie, het verlangen, het geloof, de acceptatie en de intentie in de ACTIES die jij onderneemt, zodat jouw gedrag en jouw lichaamstaal anders zijn dan zij waren. Jij bent de vertegenwoordiger van de Werkelijkheid die jij nu bent, in plaats van de vertegenwoordiger van de werkelijkheid die niet langer jouw voorkeur heeft. Omdat jouw lichaamstaal alles vertelt over wat jij echt gelooft wat waar is, waar jij echt toe in staat bent. Wat jij echt gelooft bestaat voor jou nu op dit moment.
Dus ACTIE, actie, actie is erg belangrijk. Nadat jij die intense helderheid van Visie hebt opgebouwd, dat intense emotionele verlangen, dat kristalhelder geloof van definitie, nadat jij volledig hebt aanvaard dat het echt waar is voor jou, nadat jij jouw voornemen hebt gericht en JeZelf hebt toegestaan om dat in jouw ACTIES te reflecteren, dan moet jij helemaal, totaal, volkomen en absoluut, los van welk resultaat dan ook zijn.
TOESTAAN is de laatste stap.

De zevende stap: TOESTAAN

Je zal er Volkomen voor gaan: VOLKOMEN en ONVOORWAARDELIJK. Dat is de kracht van de paradox. Jij gebruikt de kracht van de paradox van het bestaan van de Schepping. Het donker en het Licht, de dag en de nacht, beide zijden van de polariteit moet je hebben, om het even wat, een absolute intensiteit van wat jij wil manifesteren, met absoluut geen verwachting om überhaupt te manifesteren, helemaal niet. Dat is de uitgebalanceerde staat die jij nodig hebt, zodat de manifestatie moeiteloos is. Je moet het laten gaan. Helemaal. En weet, dat alles al perfect is zoals het is.

Manifestatie technieken zijn de hulpmiddelen die jouw energie kunnen concentreren om jouw wensen te kunnen manifesteren.
En nog een ding, als jij jouw wens manifesteert, houd er rekening mee dat de Natuur altijd vooraf betaalt. Als jij jouw wens wenst, geniet er zoveel mogelijk van. De fantastische gevoelens die jij krijgt bij het invullen van een wens manifestatie vormt de basis van jouw wensen op een volgende frequentieniveau van bewustzijn en leidt jou op jouw weg van spirituele evolutie.

De Levensbloem RegenboogAls jij nog vragen hebt of jij wil reageren dan ben jij van harte welkom om een reactie te sturen. Klik dan HIER

* Online